top of page

UTOMHUSUTSTÄLLNING- 
KARLSTAD STREET ART 

Karlstad Street Art är en gatukonstutställning som växer fram succesivt i centrala Karlstad. Du ser den utomhus, gratis och när som helst på dygnet.

Under sommaren 2020 blev många av våra evenemang inställda på grund av pandemin. Men vi ville ändå hålla vår stadskärna levande och färgstark. Gatukonstutställningen blev ett väldigt positivt och uppskattat inslag i city. 

Under sommaren 2021 lever gatukonstutställningen vidare med ytterligare konstinslag. Utställningen är ett samarbete mellan Centrum Karlstad, Mitt i City, Karlstad Kommun, Innovation Park och Brickfield.  
 

Konstnärerna skapar verken på plats. Årets kuber är placerade på följande ställen: Soltorget, Hagatorget, Tingvallagatan, Älvbrinken och i Parken intill Scandic Winn. 

I år har även vår värmländska ordkonstnär och poet Frida Warnqvist delat med sig av sin kreativitet i utställningen. I Karlstad Street Arts regi, har Frida med poscatusch och Montana Black satt sina verk på elskåp i samarbete med Karlstad El och stadsnät. 

Vidare kommer årets gatukonstutställning även bjuda på stora muraler på fasader, garageportar och transformationer. Du finner även ett s
chackbräde målat på marken i Inre Hamn. 
 

Läs mer om konstnärerna här

Du kan ta del av gatukonstutställningen och få mer information om konsten digitalt på instagram @karlstadstreetart, eller via kommunens app "Mitt Karlstad". 

DSC08183.jpg
DSC08255.jpg
DSC07872.jpg
DSC06914.jpg
bottom of page