top of page
  • Skribentens bildAdmin

KARLSTAD- EN PURPLE FLAG CERTIFIERAD STAD!

Vad är Purple Flag? Purpel Flag är ett trygghetsprojekt som leds av Svenska Stadskärnor med syftet att skapa bättre och säkrare kvällsupplevelser. I de flesta orter, städer och stadskärnor är det liv och rörelse under dagtid. Folk träffas, äter lunch, fikar, shoppar och gör sina ärenden. Men som genom ett trollslag töms gator och torg vid 17-tiden. Men så behöver det inte vara; Centrum Karlstad och Trygghetscenter inom Karlstads kommun har samverkat för att upprätthålla en trivsam, trygg och säker stadskärna att vistas i såväl under dagtid som kvällstid. Vi har arbetat utifrån Purple Flag-modellen sedan 2015 och arbetet har innefattat allt ifrån viktiga frågor som berör stadens säkerhet, tillgänglighet, utbud samt att upprätthålla en upplevelserik destination/ stadskärna. Ett arbete som utförts för att uppnå en trygg och kvalitativ totalupplevelse av city- helt enkelt!

"Det viktigaste i arbetsprocessen är vår samverkan; att vi tillsammans med våra olika kompetenser samverkar och bidrar till en trygg och levande stad att besöka samt verka och bo i"- Elin Olsson, marknadsassistent Centrum KarlstadMotiveringen Till Karlstads Omcertifiering Lyder:

Karlstad har arbetat med Purple Flag-modellen sedan 2015 och omcertiferas nu för andra gången. Samarbetet mellan offentlig och privata sektorn fortsätter att utvecklas och gemensamma investeringar har gjorts och görs för att skapa ett tryggt, säkert, tillgängligt och attraktivt Karlstad för olika målgrupper.


Vinterbelysning, utveckling av torg, stråk, nya platser för spontana möten och avkoppling, er kulturella evenemang, ett varierat utbud av caféer med längre öppettider, krogar och restauranger med alkoholfria alternativ är några få exempel på ett medvetet och målinriktat arbete. Policy för jämställdshets- och mångfald finns och man månar om att vara en stad för alla, vilket också syns i konkreta åtgärder för att möta olika människors behov av tillgänglighet, kön, etnicitet och ålder.


Vill du läsa mer om Purple Flag: https://www.svenskastadskarnor.se/purple-flag/76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page